Sector: Ecclesiastical
Service: Cost Consultancy

A new rectory for the five parishes of Draycott Benefice

The Diocese of Bristol required a new rectory to serve the five parishes of the Draycot Benefice. A site was found within the village of Sutton Benger which required a sensitive design solution due to the nature of the village and the closeness to the Grade 2* listed church of All saints. 

The challenge

The design had to  reflect the importance of the siting and provide modern accommodation for incumbent and their family.  The scheme needed to be completed within a limited budget but provide a solution in keeping with the village and its surroundings  

The solution

Hookway worked with the architect’s O’Leary & Goss to carry out robust financial management through the design process to ensure that the proposals remained within the available budget whilst being mindful to ensure the core requirements of the design brief were retained. The project was carried out under a traditional contract with full quantity surveying services provided by Hookway throughout working closely with the Diocese to ensure their vision was delivered.   

The result

The building was completed within the budget available and the timescale required by the parish community to provide a home fit for the 21st Century needs of a busy rector.  

Related case studies

St Nicholas of Tolentine

St Nicholas of Tolentine church and its facilities required upgrading in order to meet the current needs of its vibrant and welcoming parish.

Read full case study

Office Development

Sensitive design helps meet stringent planning requirements for new commercial premises to house d&b audiotechnik UK headquarters in the Cotswolds

Read full case study

Page Park - Bristol

The Friends of Page Park are a charity based in Bristol who were set up in 1999 with the aim of protecting and refurbishing Page Park in Bristol.

Read full case study

Testimonial

“I lose count of the amount of positive comments we receive from visitors on how great the new build looks and it really fits in well with the existing building.”