This websites use cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. For more details about cookies and how to manage them, see our cookie policy.

Sector: Leisure | Public
Service: Cost Consultancy

Refurbishing Page Park for the local community in Bristol 

The Friends of Page Park is a Bristol based charity that was set up in 1999 with the aim of protecting and refurbishing Page Park in Bristol. In partnership with South Gloucester Council, various applications were made to try and raise the funds required.  The park buildings include an attractive but tired clock tower along with an existing tennis pavilion.

The challenge

As part of the work it was also decided to build a new community Café that can act as a local meeting place whilst also providing an income to aid the financial viability of the park. In order to obtain funding detailed business planning and cost estimates were required to be provided and it is in this area Hookway was able to help. 

The solution

Working in close consultation with the design team at Quattro Design Architects, we were able to provide cost estimates and cost advice to enable the proposed scheme designs to be within the anticipated funding application sums and provide invaluable reports to be included in the various funding applications. The chance to work within, and help improve, the local communities in which members of our team live is always relished here at Hookway and so we were delighted to be of assistance.    

The result

The project has now received funding of circa two million pounds from various sources to include the Heritage Lottery Fund and Big Lottery and is due to start on site in autumn 2016.

Works will include the new Café, refurbishing the Clock Tower and Tennis Pavilion along with new paths, landscaping, wall repair and railings. When the works are complete it should help to keep the parkat the heart of the local community for years to come. Hookway will be providing full cost management duties throughout the project duration.

 

Related case studies

Office Development

Sensitive design helps meet stringent planning requirements for new commercial premises to house d&b audiotechnik UK headquarters in the Cotswolds

Read full case study

Clarence House

The refurbishment of Clarence House for Swindon Borough Council was particularly challenging. As a listed building the planning consent came with stringent conditions.

Read full case study

Award winning project Page Park

Page Park’s new community building has been short listed in the West of England LABC Building Excellence Awards 2018 in the category of Best Public Service.

Read full case study

Testimonial

“After a fantastic refurbishment of our Grade II* listed building roof last year, Hookway has excellently project managed a complete transformation of our asbestos roofs.”

“This year we had two bids totalling over a one million pounds for Lawn Manor. Our new boilers and plant, and new roof projects have gone completely smoothly, safely and within budget.”

“The new building has been open for over a year and teachers and pupils are still excited about it. It is so well designed in terms of light, space and ventilation that it is a joy to work in. The projecting roof at each end creates fantastic covered play space.”