This websites use cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. For more details about cookies and how to manage them, see our cookie policy.

Sector: Leisure | Public
Service: Cost Consultancy

Page Park’s new community building and café hailed a great success.

Page Park's new community building and café is now open and has been hailed a great success. This new modern facility provides a meeting place and focal point for the many people who use the park, and features a heritage wall mural by a local artist which celebrates the history of the Park. Page Park has recently been awarded the 2018 LABC West of England Building Excellence Award for Best Public Service Building. 

Community involvement has played a key role  

The community room can be hired out for a variety of uses and the Café area is proving popular. Cutting the ribbon to officially unveil the building, Chair of South Gloucestershire Council Cllr Ian Blair said, “The most important part of this project is the community involvement. This park is always full of people enjoying a good day out and this new building will only add to that. It will breathe new life in to Page Park and I am sure visitors will make good use of the indoor space and enjoy it for many years to come.”

Sarah Staniforth from the Heritage Lottery Fund said: “Page Park is for everyone and is the ‘green lung’ of Staple Hill. The work that has gone into understanding the community and involving them at every stage will ensure this place has a sustainable future. The emphasis has very much been on the community and that is why this project did so well in the application process for an HLF grant.”

Stephanie Purser, from the Friends of Page Park, said, “Our green spaces are priceless and there is still so much more Page Park can offer. This is the next chapter in that story.”

Hookway assisted with heritage Lottery funding and cost management

The works were funded principally by the Heritage Lottery Fund, Cory Environmental Trust in Britain, South Gloucestershire Council and the Friends of Page Park, as well as through other donations. The new buildings are part of a wider £2.2million regeneration project which also includes the restoration of the park’s clock tower, repairs to railings, footpaths and walls, and a refurbishment of the tennis court.

Hookway undertook the Cost Management on the scheme, from assisting with the Heritage Lottery funding through to completion.

Related case studies

Sutton Benger

The Diocese of Bristol required a new rectory to serve the parishes of the Draycot Benefice. The site found required a sensitive design solution due to its location.

Read full case study

Office Development

Sensitive design helps meet stringent planning requirements for new commercial premises to house d&b audiotechnik UK headquarters in the Cotswolds

Read full case study

Award winning project Page Park

Page Park’s new community building has been short listed in the West of England LABC Building Excellence Awards 2018 in the category of Best Public Service.

Read full case study

Testimonial

“The new building has been open for over a year and teachers and pupils are still excited about it. It is so well designed in terms of light, space and ventilation that it is a joy to work in. The projecting roof at each end creates fantastic covered play space.”

“We had to prepare and construct additional facilities, within two terms, to accommodate a child with severe and profound needs. The initial task seemed totally overwhelming, however Hookway took on the role of project managing the nearly £100,000 extension and enabled school life to continue with very few changes. ”

“Hookway have helped to transform our aging washrooms over the past few months with minimum disruption to the school. Project management and funding application have been undertaken by Hookway in a very professional and helpful manner and we look forward to working with them in the future. ”